Reglar for bruk av data ved Ølen vidaregåande skule

Berbar elevmaskin skal aldri koplast til nettet med kabel, berre via trådlaust nettverk.

I skuletida skal datamaskinane brukast til

-      tekstbehandling/rekneark for skriving/løysing av oppgåver

-      innhenting av informasjon via internett

-      e-post i samband med skulearbeid

-      spesialprogram ein treng i samband med skulearbeid

-      Det er faglærar som er ansvarleg for innhaldet i timane og som avgjer om, til kva og korleis dei ulike verktøya (som PC og  Mac) skal nyttast til ei kvar tid.

Tryggleik

-      Det er forbode å laste ned program som kan vere skadelege for datautstyret

-      Vis varsemd ved bruk av eigne USB minnepinnar. Hugs på virusfare.

-      Systemansvarleg har lagt inn restriksjonar som avgrensar tilgangen til skulen sitt nettverk og internett.

Bruk av pc på amfi

-      Datarommet (amfiet) skal berre brukast av personar med gyldig brukarnamn og under tilsyn av lærar.

-      Mat og drikke skal IKKJE nyttast i datarom eller ved skulen sine datamaskinar

-      Chatting/spel (også web-basert) er ikkje tillate på skulen sine datamaskinar

-      Vis omsyn ved bruk av datautstyr

-      Det er strengt forbode å endre på pc-innstillingar/bruke programvare på dei stasjonære maskinane

-      Rydd opp etter deg

-      Lærarar og IKT Mediatekansvarlege har høve til å vise bort elevar som ikkje bruker pc-ane til skulearbeid

Elles viser ein til ordensreglement og norsk lov. Kontakt IKT Mediatek dersom du er usikker på kva du har lov til. Brot på reglar vil få konsekvensar.