Skolebyggene er stengt for ordinær undervisning

Koronavirus - Midlertidig endring i fraværsreglene

I en pressemelding fra Kunnskapsdepartementet meldes det at elever som har fravær av helsegrunner, slipper å gå til fastlegen for å få dokumentert fraværet. Unntaket gjelder ut skoleåret 2019/2020.

I følge pressemeldingen har Helsedirektoratet bedt om at elever som har fravær av helsemessige grunner, slipper å gå til fastlegen for å få dokumentert fraværet sitt. Den oppfordringen følger vi og lemper på dokumentasjonskravet, sier kunnskaps- og integreringsminister Trine Skei Grande.

Den midlertidige forskriftsendringen innebærer at elever som har fravær av helsegrunner kan bruke egenmelding hvis de er over 18 år, eller få bekreftelse fra foreldrene hvis de er yngre. Endringene vil også gjelde for føring av fravær på vitnemål og kompetansebevis i grunnskolen og videregående skole.

Endringene varer til 1. august 2020, hvis det ikke skjer endringer i helsemyndighetenes vurderinger som gjør at den bør forlenges eller forkortes.

Les pressemeldingen fra Kunnskapsdepartementet